Fotoreis IJsland Zomer

IJsland is een bestemming die heel veel fotografen hoog op hun to-do-list hebben staan. Niet voor niets, want het is een adembenemend mooi landschap. Het wordt ook wel het land van vuur en ijs genoemd. Een landschap met enorme contrasten en tegenstellingen. Met natuur en uitzichten die je raken en ontroeren. Vulkanisch landschap, bergen, watervallen, zwarte stranden, gekleurd mos, gletsjers en ga zo maar door. Daarom organiseert fotograaf Ellen van den Doel een fotoreis IJsland. Bezoek de mooiste plekken en verbeter je fotografie skills.

Fotoreis IJsland
Een regenboog bij de waterval Skogafoss

 • Niveau: beginners en gevorderden met basiskennis van fotografie (diafragma, sluitertijd, iso). Een goede fysieke gesteldheid, omdat de dagen lang zijn en we regelmatig wandelingen maken.
 • Deelnemers: minimaal 6, maximaal 8
 • Benodigdheden: camera die handmatig kan worden ingesteld (op P,S,A,M stand) (bij voorkeur digitale spiegelreflex of systeemcamera), statief, grijsfilters (deze zijn eventueel ook te leen)
 • Locatie: zuid IJsland
 • Duur:  1 week,  11 t/m 18 augustus 2023
 • Prijs: € 1975,-
 • Reisleider: Ellen van den Doel

Fotoreis IJsland
De machtige waterval Gullfoss

Wanneer?

De reis zal plaats vinden aan het einde van de zomer periode. De zomer is uiteraard niet te vergelijken met het Nederlandse weer. Denk eerder aan de herfst wat weer betreft. Maar dit ruige wisselvallige weer maakt IJsland juist zo indrukwekkend. Aan het einde van de zomer beginnen de nachten weer donkerder te worden. Zodat we deze mooie momenten van dag makkelijker kunnen fotograferen.

Fotoreis IJsland
Diamond Beach - Ellen van den Doel

Wat kun je verwachten? 

Tijdens de fotoreis IJsland bezoeken we prachtige natuurverschijnselen langs de zuidkust van IJsland. De pruttelende poelen bij Krýsuvík, de Golden Circle met spuitende geisers en de waterval Gullfoss, het zwarte strand rondom Vik, de watervallen Seljalandfoss, Skogafoss. Natuurlijk mag het bekende gletsjermeer Jökulsárlón niet ontbreken en Diamond Beach waar de ijsblokken op het zwarte strand liggen.

We verplaatsen ons in een 14-persoons bus waar ook voldoende ruimte is voor je spullen. We beschikken over een eigen chauffeur. Een goede fysieke gesteldheid is wel wenselijk. We gaan geen grote wandelingen maken, maar de dagen kunnen wel lang zijn en korte wandelingen horen er zeker bij. We verblijven in verschillende chalets, bungalows en appartementen met een moderne uitstraling. Je deelt een kamer met een andere reisgenoot. Ontbijt en lunch is inbegrepen. Voor het diner zorgen we gezamenlijk en of gaan we uit eten. Dit is afhankelijk van de voorzieningen en ons tijdschema.

De kosten bedragen € 1975,- per persoon. De vliegtickets zijn exclusief en moeten zelf geboekt worden (aangeraden wordt te vliegen met Transavia). De groep zal bestaan uit 8 cursisten.  Een kleine groep waardoor er voldoende ruimte is om te leren en te ontwikkelen. De inhoud van het programma is afhankelijk van het weer. Het weer in IJsland blijft wisselvallig en onvoorspelbaar. Hier proberen we zo goed mogelijk op in te spelen. Dit betekent dat we ook wel eens met slechter weer buiten zullen staan. IJsland is een groot land, we ontkomen er dus niet aan dat we ook regelmatig in de bus zitten. Maar het uitzicht onderweg zal zeker niet vervelen.

Je leert landschappen vast leggen op een manier dat de foto’s indruk maken. Hierbij is natuurlijk een belangrijk onderdeel, het “zien” van de foto en de juiste compositie bepalen. Ook leer je werken met filters op de juiste momenten. Heb je nog geen filters maar wil je deze van te voren aanschaffen? Stuur dan een mail voor advies. 

Wist je dat we ook een fotoreis lang weekend IJsland organiseren

Fotoreis IJsland
IJsland doet zijn naam eer aan

Dagprogramma van de fotoreis naar IJsland

(de exacte invulling kan wijzigen onder invloed van het weer)
Dag 1: Einde middag aankomst op de luchthaven. We verblijven de eerste nacht in Vogar.

Dag 2/3: Bezoek aan pruttelende poelen bij Krýsuvík. Daarna rijden we naar de Golden Circle met onder andere de Gullfoss waterval. De nacht brengen we door in Fludir.

Dag 4: De zwarte stranden rondom Vik, uitzicht bij Dyrhólaey, Seljalandfoss, Sólheimajökull gletsjermeer en de Skogafoss waterval. We verblijven 2 nachten in in de buurt van de Seljalandfoss waterval.

Dag 5/ 6: De gletsjermeren Jökulsárlón, Fjallsárlón en Svinafelljokull, Diamond Beach met ijs brokken op het zwarte strand en de bergketen Vestrahorn.

Dag 7: Terug rijden van Höfn naar Vogar waar onze laatste overnachting is. Tijdens deze rit hebben we de mogelijkheid om te stoppen bij plaatsen die mogelijk eerder niet zijn gelukt.

Dag 8: Terug vlucht naar Amsterdam.

Ruige zee bij Vik - Fotoreis IJsland
Ruige zee bij Vik

Wat is er wel en niet inbegrepen?

Inbegrepen

 • Overnachtingen (eigen bed en gedeelde kamer)
 • Ontbijt en lunch
 • Vervoer op IJsland in een 14-persoonsbus met privé chauffeur
 • Entree
 • Begeleiding door een ervaren landschapsfotograaf
 • PDF met informatie over landschapsfotografie zodat je je vooraf al kunt voorbereiden
 • Je kunt gratis gebruiken maken van Kase filters als je deze zelf niet hebt.

Niet inbegrepen

 • Vliegtickets. Advies is Amsterdam (Schiphol) – Reykjavik (Keflavik) met Transavia. Exacte informatie hierover volgt zodra deze bekend is.
 • Overige maaltijden, drank en versnaperingen.

Fotoreis IJsland
Seljalandsfoss
Fotoreis IJsland
En...Noorderlicht is al mogelijk eind augustus.

Boeken

Schrijf je in en droom alvast lekker weg over de fotoreis naar naar IJsland.

Geadviseerd wordt een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de financiële verplichtingen met luchtvaartmaatschappij. Boek pas een vlucht nadat de aanbetaling (€ 400,-) bevestigd is. Voor vertrek wordt er een besloten Facebook groep aangemaakt waar je de medereizigers kan leren kennen. Wanneer de reis definitief is ontvang je een inpaklijst met spullen die handig zijn om mee te nemen.  

Zou je graag mee willen, maar kun je deze datum niet? Schrijf je dan vrijblijvend in voor de wachtlijst en je ontvangt als eerste een mail als er nieuwe datums bekend worden gemaakt. 

Heb je vragen, of wil je meer informatie? Stuur vrijblijvend een mail

Nog 5 van de 8 plaatsen beschikbaar 

Ga je liever een hele week mee in de winter? Kijk dan eens naar deze fotoreis. Of ga je liever een lang weekend op fotoreis naar IJsland?

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Inschrijven

Scroll naar top

Ontvang 10% korting op een online cursus!