Fotoreis IJsland - lang weekend

IJsland is een bestemming die heel veel fotografen hoog op hun to-do-list hebben staan. Niet voor niets, want het is een adembenemend mooi landschap. Het wordt ook wel het land van vuur en ijs genoemd. Een landschap met enorme contrasten en tegenstellingen. Met natuur en uitzichten die je raken en ontroeren. Vulkanisch landschap, bergen, watervallen, zwarte stranden,  gletsjers en ga zo maar door. Daar wil je toch heen? Maar een hele week van huis is niet voor iedereen mogelijk, daarom  organiseert fotograaf Ellen van den Doel een fotoreis naar IJsland in de vorm van een lang weekend. Bezoek de mooiste plekken en breng je fotografie naar een hoger level.

Fotoreis IJsland

 • Niveau: beginners en gevorderden met basiskennis van fotografie (diafragma, sluitertijd, iso). Een goede fysieke gesteldheid, omdat de dagen lang kunnen zijn en we regelmatig wandelingen maken. 
 • Deelnemers: minimaal 7, (maximaal 9)
 • Benodigdheden: camera die handmatig kan worden ingesteld (op P,S,A,M stand) (bij voorkeur digitale spiegelreflex of systeemcamera), statief, grijsfilters (deze zijn eventueel ook te leen)
 • Locatie: zuid IJsland
 • Duur:  4 dagen, 17 februari t/m 20 februari 2023
 • Prijs: € 1050,-
 • Reisleider: Ellen van den Doel

Zou je graag mee willen, maar kun je deze datum niet? Schrijf je dan vrijblijvend in voor de wachtlijst en je ontvangt als eerste een mail als er nieuwe datums bekend worden gemaakt. 

Ruige zee bij Vik - Fotoreis IJsland
Ruige zee bij Vik

Wanneer?

Het lange weekend zal plaats vinden in het najaar of in de winter. Doordat de nachten nog lang zijn is er ook een grote kans dat we het Noorderlicht kunnen zien. Dan moet het uiteraard wel helder zijn. Als zo’n kans zich voordoet gaan we natuurlijk op pad.  

Fotoreis IJsland

Wat kun je verwachten van de fotoreis IJsland – lang weekend? 

Tijdens de fotoreis naar IJsland bezoeken we prachtige natuurverschijnselen langs de zuidkust van IJsland. Het zwarte strand rondom Vik, de watervallen Seljalandfoss, Skogafoss. Natuurlijk mag het bekende gletsjermeer Jökulsárlón niet ontbreken en Diamond Beach waar de ijsblokken op het zwarte strand liggen. En nog veel meer moois! 

We verplaatsen ons in een  bus.  We beschikken over een eigen chauffeur. Een goede fysieke gesteldheid is wel wenselijk. We gaan geen grote wandelingen maken, maar de dagen kunnen wel lang zijn en korte wandelingen horen er zeker bij. We verblijven in een  appartement met een moderne uitstraling. Je deelt een kamer met een andere reisgenoot. Ontbijt en lunch is inbegrepen. Voor het diner zorgen we gezamenlijk en of gaan we uit eten. Dit is afhankelijk van de voorzieningen en ons tijdschema.

De kosten bedragen € 1050,- per persoon. De vliegtickets zijn exclusief en moeten zelf geboekt worden. Aangeraden wordt te vliegen met Transavia. De groep zal bestaan uit 9 cursisten.  De inhoud van het programma is afhankelijk van het weer. Het weer in IJsland blijft wisselvallig en onvoorspelbaar. Hier proberen we zo goed mogelijk op in te spelen. Dit betekent dat we ook wel eens met slechter weer buiten zullen staan of dat we mogelijk even niet kunnen reizen in verband met een sneeuwstorm. IJsland is een groot land, we ontkomen er dus niet aan dat we ook regelmatig in de bus zitten. Maar het uitzicht onderweg zal zeker niet vervelen.

Je leert landschappen vast leggen op een manier dat de foto’s indruk maken. Hierbij is natuurlijk een belangrijk onderdeel, het “zien” van de foto en de juiste compositie bepalen. Ook leer je werken met filters op de juiste momenten. Heb je zelf geen filters, geen probleem, deze kun je ook gratis lenen. Vooraf krijg je gratis toegang tot de online cursus landschapsfotografie zodat je je optimaal voor kunt bereiden. 

Ben je nieuwsgierig hoe een weekend IJsland eruit ziet? Lees dit artikel dan eens door. 

Lees dit artikel om meer te weten te komen over IJsland in de winter. En in dit artikel lees je meer over IJsland in de herfst. 

Winter - IJsland
IJspegels rondom de watervallen

Wat is er wel en niet inbegrepen?

Inbegrepen

 • Overnachtingen (eigen bed en gedeelde kamer)
 • Ontbijt en lunch
 • Vervoer op IJsland in een bus met privé chauffeur
 • Entree
 • Begeleiding door een ervaren landschapsfotograaf
 • PDF met informatie over landschapsfotografie zodat je je vooraf al kunt voorbereiden
 • Online cursus landschapsfotografie
 • Je kunt gratis gebruiken maken van Kase filters als je deze zelf niet hebt.

Niet inbegrepen

 • Vliegtickets.  Amsterdam (Schiphol) – Reykjavik (Keflavik) 
 • Overige maaltijden, drank en versnaperingen.

Winter - IJsland
Goud licht

Boeken

Schrijf je in en droom alvast lekker weg over de fotoreis naar naar IJsland.

Geadviseerd wordt een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de financiële verplichtingen met luchtvaartmaatschappij. Boek pas een vlucht nadat de aanbetaling (€ 400,-) bevestigd is. Voor vertrek wordt er een besloten Facebook groep aangemaakt waar je de medereizigers kan leren kennen. Wanneer de reis definitief is ontvang je een inpaklijst met spullen die handig zijn om mee te nemen.  

Heb je vragen, of wil je meer informatie? Stuur vrijblijvend een mail

Zou je graag mee willen, maar kun je deze datum niet? Schrijf je dan vrijblijvend in voor de wachtlijst en je ontvangt als eerste een mail als er nieuwe datums bekend worden gemaakt. 

Nog 2 van de 9 plaatsen beschikbaar 

Ga je liever een hele week mee in de winter? Kijk dan eens naar deze fotoreis. Of ga je liever op fotoreis naar IJsland in de zomer?

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

 

Inschrijven

Scroll naar top

Ontvang 10% korting op een online cursus!