Fotoreis Noord IJsland

IJsland is een prefecte fotografie bestemming. Het noorden van IJsland wordt vaak minder bezocht dan het zuiden, maar dat is geheel onterecht want het is zeker zo mooi! Grootste watervallen, indrukwekkende uitzichten, pruttelende modderpoelen en lavavelden. Je waant je af en toe op een andere planeet.  Daarom organiseert fotograaf Ellen van den Doel een fotoreis naar Noord IJsland. Bezoek de mooiste plekken en verbeter je fotografie skills.

Fotoreis Noord IJsland - Ellen van den Doel
 • Niveau: beginners en gevorderden met basiskennis van fotografie (diafragma, sluitertijd, iso). Een goede fysieke gesteldheid, omdat de dagen lang zijn en we regelmatig wandelingen maken.
 • Deelnemers: minimaal 6, maximaal 8
 • Benodigdheden: camera die handmatig kan worden ingesteld (op P,S,A,M stand) (bij voorkeur digitale spiegelreflex of systeemcamera), statief, grijsfilters (deze zijn eventueel ook te leen)
 • Locatie: Snæfellsnes en Noord IJsland
 • Duur:  18 t/m 25 augustus 2023 
 • Prijs: € 1975,-
 • Reisleider: Ellen van den Doel

Fotoreis Noord IJsland

Wanneer?

De reis zal plaats vinden aan het einde van de zomer periode. De zomer is uiteraard niet te vergelijken met het Nederlandse weer. Denk eerder aan de herfst wat weer betreft. Maar dit ruige wisselvallige weer maakt IJsland juist zo indrukwekkend. Aan het einde van de zomer beginnen de nachten weer donkerder te worden. Zodat we deze mooie momenten van dag makkelijker kunnen fotograferen.

Fotoreis Noord IJsland

Wat kun je verwachten van de fotoreis Noord IJsland? 

Tijdens de fotoreis Noord IJsland bezoeken we prachtige natuurverschijnselen op het schiereiland Snæfellsnes en in het noorden van  IJsland.

We bezoeken de bekende berg Kirkjufell met zijn prachtige waterval, het zwarte kerkje en natuurlijk het uitzicht bij Arnarstapi. Maar ook Hverir waar je echt vulkanische activiteit ervaart. De aarde pruttelt en dampt hier en heeft de meest bijzondere kleuren. Natuurlijk bezoeken we ook veel verschillende indrukwekkende watervallen, zoals de Godafoss en de Dettifoss. 

We verplaatsen ons in een 14-persoons bus waar ook voldoende ruimte is voor je spullen. We beschikken over een eigen chauffeur. Een goede fysieke gesteldheid is wel wenselijk. We gaan geen grote wandelingen maken, maar de dagen kunnen wel lang zijn en korte wandelingen horen er zeker bij. We verblijven in verschillende chalets, bungalows en appartementen met een moderne uitstraling. Je deelt een kamer met een andere reisgenoot. Ontbijt en lunch is inbegrepen. Voor het diner zorgen we gezamenlijk en of gaan we uit eten. Dit is afhankelijk van de voorzieningen en ons tijdschema.

De kosten bedragen € 1975,- per persoon. De vliegtickets zijn exclusief en moeten zelf geboekt worden (aangeraden wordt te vliegen met Transavia). De groep zal bestaan uit 8 cursisten.  Een kleine groep waardoor er voldoende ruimte is om te leren en te ontwikkelen. De inhoud van het programma is afhankelijk van het weer. Het weer in IJsland blijft wisselvallig en onvoorspelbaar. Hier proberen we zo goed mogelijk op in te spelen. Dit betekent dat we ook wel eens met slechter weer buiten zullen staan. IJsland is een groot land, we ontkomen er dus niet aan dat we ook regelmatig in de bus zitten. Maar het uitzicht onderweg zal zeker niet vervelen.

Je leert landschappen vast leggen op een manier dat de foto’s indruk maken. Hierbij is natuurlijk een belangrijk onderdeel, het “zien” van de foto en de juiste compositie bepalen. Ook leer je werken met filters op de juiste momenten. Heb je nog geen filters maar wil je deze van te voren aanschaffen? Stuur dan een mail voor advies. 

Wist je dat we ook een fotoreis naar het zuiden van IJsland organiseren? Zowel in de winter, als in de zomer

Fotoreis Noord IJsland - Ellen van den Doel

Dagprogramma van de fotoreis Noord IJsland met Ellen van den Doel

(de exacte invulling kan wijzigen onder invloed van het weer en de vliegtijden)
Dag 1: Aankomst in de ochtend op de luchthaven.  We overnachten ook in deze regio.

Dag 2/3: We gaan het schiereiland Snæfellsnes verkennen, dit wordt ook wel IJsland in het klein genoemd. Er is zoveel moois te zien. Ruige kusten, bergen, watervallen en natuurlijk het iconische zwarte kerkje. 

Dag 4/5: We rijden verder naar het noorden. Onderweg stoppen we bij watervallen en mooie locaties zoals Hvítserkur, de rots in het water die lijkt op een olifant of draak.

Dag 5/ 6/ 7: We bezoeken de mooie regio rondom het meer Mývatn. Hier in de buurt ligt ook het geothermische veld Hverir. Maar vergeet ook de watervallen Godafoss, Dettifoss en Aldeyjarfoss niet. Ook bezoeken we de mooie kloof Stuðlagil Canyon.

Dag 8: We rijden terug richting de luchthaven. Tijdens deze rit hebben we de mogelijkheid om te stoppen bij plaatsen die mogelijk eerder niet zijn gelukt. Daarna vliegen we terug naar Amsterdam. 

Fotoreis Noord IJsland

Wat is er wel en niet inbegrepen?

Inbegrepen

 • Overnachtingen (eigen bed en gedeelde kamer)
 • Ontbijt en lunch
 • Vervoer op IJsland in een 14-persoonsbus met privé chauffeur
 • Entree
 • Begeleiding door een ervaren landschapsfotograaf
 • PDF met informatie over landschapsfotografie zodat je je vooraf al kunt voorbereiden
 • Je kunt gratis gebruiken maken van Kase filters als je deze zelf niet hebt.

Niet inbegrepen

 • Vliegtickets. Advies is Amsterdam (Schiphol) – Reykjavik (Keflavik) met Transavia. Exacte informatie hierover volgt zodra deze bekend is.
 • Overige maaltijden, drank en versnaperingen.

Fotoreis Noord IJsland
Boeken

Schrijf je in en droom alvast lekker weg over de fotoreis naar naar IJsland.

Geadviseerd wordt een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de financiële verplichtingen met luchtvaartmaatschappij. Boek pas een vlucht nadat de aanbetaling (€ 400,-) bevestigd is. Voor vertrek wordt er een besloten Facebook groep aangemaakt waar je de medereizigers kan leren kennen. Wanneer de reis definitief is ontvang je een inpaklijst met spullen die handig zijn om mee te nemen.  

Zou je graag mee willen, maar kun je deze datum niet? Schrijf je dan vrijblijvend in voor de wachtlijst en je ontvangt als eerste een mail als er nieuwe datums bekend worden gemaakt. 

Heb je vragen, of wil je meer informatie? Stuur vrijblijvend een mail

Nog 2 van de 8 plaatsen beschikbaar 

Ga je liever een lang weekend op fotoreis naar IJsland?

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

STO Garant logo

Inschrijven

Scroll naar top

Ontvang 10% korting op een online cursus!