Fotoreis Noord IJsland

IJsland is een prefecte fotografie bestemming. Het noorden van IJsland wordt vaak minder bezocht dan het zuiden, maar dat is geheel onterecht want het is zeker zo mooi! Grootste watervallen, indrukwekkende uitzichten, pruttelende modderpoelen en lavavelden. Je waant je af en toe op een andere planeet.  Daarom organiseert fotograaf Ellen van den Doel een fotoreis naar Noord IJsland. Bezoek de mooiste plekken en verbeter je fotografie skills.

Fotoreis Noord IJsland - Ellen van den Doel
 • Niveau: beginners en gevorderden met basiskennis van fotografie (diafragma, sluitertijd, iso). Een goede fysieke gesteldheid, omdat de dagen lang zijn en we regelmatig wandelingen maken.
 • Deelnemers: minimaal 6, maximaal 8
 • Benodigdheden: camera die handmatig kan worden ingesteld (op P,S,A,M stand) (bij voorkeur digitale spiegelreflex of systeemcamera), statief, grijsfilters (deze zijn eventueel ook te leen)
 • Locatie: Snæfellsnes en Noord IJsland
 • Duur:  23 t/m 31 augustus 2024
 • Prijs: € 2295,-
 • Reisleider: Ellen van den Doel

Zou je graag mee willen, maar kun je deze datum niet? Schrijf je dan vrijblijvend in voor de wachtlijst en je ontvangt als eerste een mail als er nieuwe datums bekend worden gemaakt. 

Scroll verder voor meer informatie of ga hier direct naar het inschrijfformulier

Fotoreis Noord IJsland - Ellen van den Doel

Wanneer?

De reis zal plaats vinden aan het einde van de zomer periode. De zomer is uiteraard niet te vergelijken met het Nederlandse weer. Denk eerder aan de herfst wat weer betreft. Maar dit ruige wisselvallige weer maakt IJsland juist zo indrukwekkend. Aan het einde van de zomer beginnen de nachten weer donkerder te worden. Zodat we deze mooie momenten van dag makkelijker kunnen fotograferen.

Fotoreis Noord IJsland - Ellen van den Doel

Wat kun je verwachten van de fotoreis Noord IJsland? 

Tijdens de fotoreis Noord IJsland bezoeken we prachtige natuurverschijnselen op het schiereiland Snæfellsnes en in het noorden van  IJsland. Het noorden van IJsland is weer heel anders wat betreft landschap dan het zuiden. 

We bezoeken de bekende berg Kirkjufell met zijn prachtige waterval, het zwarte kerkje en natuurlijk het uitzicht bij Arnarstapi. Maar ook Hverir waar je echt vulkanische activiteit ervaart. De aarde pruttelt en dampt hier en heeft de meest bijzondere kleuren. Natuurlijk bezoeken we ook veel verschillende indrukwekkende watervallen, zoals de Godafoss en de Dettifoss. 

We verplaatsen ons in een 14-persoons bus waar ook voldoende ruimte is voor je spullen. We beschikken over een eigen ervaren chauffeur. Een goede fysieke gesteldheid is wel wenselijk. We gaan geen grote wandelingen maken, maar de dagen kunnen wel lang zijn en korte wandelingen horen er zeker bij. We verblijven in verschillende chalets, bungalows en appartementen met een moderne uitstraling. Je deelt een kamer met een andere reisgenoot. Ontbijt en lunch is inbegrepen. Voor het diner zorgen we gezamenlijk en of gaan we uit eten. Dit is afhankelijk van de voorzieningen en ons tijdschema.

De kosten bedragen € 2295,- per persoon. De vliegtickets zijn exclusief en moeten zelf geboekt worden (aangeraden wordt te vliegen met Icelandair). De groep zal bestaan uit 8 cursisten.  Een kleine groep waardoor er voldoende ruimte is om te leren en te ontwikkelen. De inhoud van het programma is afhankelijk van het weer. Het weer in IJsland blijft wisselvallig en onvoorspelbaar. Hier proberen we zo goed mogelijk op in te spelen. Dit betekent dat we ook wel eens met slechter weer buiten zullen staan. IJsland is een groot land, we ontkomen er dus niet aan dat we ook regelmatig in de bus zitten. Maar het uitzicht onderweg zal zeker niet vervelen.

Je leert landschappen vast leggen op een manier dat de foto’s indruk maken. Hierbij is natuurlijk een belangrijk onderdeel, het “zien” van de foto en de juiste compositie bepalen. Ook leer je werken met filters op de juiste momenten. Heb je nog geen filters maar wil je deze van te voren aanschaffen? Stuur dan een mail voor advies. 

Wist je dat we ook een fotoreis naar het zuiden van IJsland organiseren? Zowel in de winter, als in de zomer

Fotoreis Noord IJsland - Ellen van den Doel

Dagprogramma van de fotoreis Noord IJsland met Ellen van den Doel

(de exacte invulling kan wijzigen onder invloed van het weer en de vliegtijden)
Dag 1: Aankomst in de avond op de luchthaven.  We rijden dan gelijk een stukje naar het noorden om dan daar te overnachten. 

Dag 2/3: We gaan het schiereiland Snæfellsnes verkennen, dit wordt ook wel IJsland in het klein genoemd. Er is zoveel moois te zien. Ruige kusten, bergen, watervallen en natuurlijk het iconische zwarte kerkje. 

Dag 4/5: We rijden verder naar het noorden. Onderweg stoppen we bij watervallen.

Dag 5/ 6/ 7: We bezoeken de mooie regio rondom het meer Mývatn. Hier in de buurt ligt ook het geothermische veld Hverir en het vulkanische gebied van de Krafla. Maar vergeet ook de watervallen Godafoss, Dettifoss en Aldeyjarfoss niet. 

Dag 8: We rijden terug richting het zuiden. We maken een tussenstop in Reykjavik. 

Dag 9: We vliegen terug naar Amsterdam. 

Fotoreis Noord IJsland - Ellen van den Doel

Wat is er wel en niet inbegrepen?

Inbegrepen

 • 8 Overnachtingen (eigen bed en gedeelde kamer)
 • Ontbijt en lunch
 • Vervoer op IJsland in een 14-persoonsbus met ervaren privé chauffeur
 • Entree
 • Begeleiding door een ervaren landschapsfotograaf
 • Gratis online cursus landschapsfotografie zodat je je optimaal voor kunt bereiden
 • PDF met informatie over landschapsfotografie 
 • Je kunt gratis gebruiken maken van Kase filters als je deze zelf niet hebt.

Niet inbegrepen

 • Vliegtickets. Advies is Amsterdam (Schiphol) – Reykjavik (Keflavik) met Iceland Air. Exacte informatie hierover volgt zodra deze bekend is.
 • Overige maaltijden, drank en versnaperingen.

Fotoreis Noord IJsland - Ellen van den Doel

Waarom op fotoreis met Dutch Photo Academy?

 • De reis wordt begeleidt door landschapsfotograaf Ellen van den Doel. Zij fotografeert sinds 2009 en verzorgt workshops sinds 2015. Ook is zij opgeleid als lesgever. Je leert dus veel over fotografie tijdens een fotoreis.
 • De chauffeur op de reizen is een ervaren en opgeleide touringcar chauffeur. Je bent veilig en comfortabel onderweg.
 • Dutch Photo Academy is aangesloten bij de garantieregeling van STO Garant. Deze is van toepassing is op je boeking. Je betaald de factuur daarom niet direct aan Dutch Photo Academy maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze stichting derdengelden waarborgt je reissom tot na afloop van je boeking. De dag na afloop wordt de reissom vrijgegeven aan Dutch Photo Academy. Mocht Dutch Photo Academy voor het einde van uw boeking in financieel onvermogen geraken, dan voert STO Garant de garantie uit. 
 • We reizen in kleine groepen, hierdoor krijg je veel aandacht. 
 • Het dagprogramma staat niet vast. Ellen heeft veel kennis over het weer en probeert zo goed mogelijk te anticiperen op het weer om zo op de juiste momenten op de juiste plekken te staan. 
 • Je ontvangt gratis de online cursus landschapsfotografie bij het boeken van een fotoreis. 
 • Je ontvangt een naslagwerk in pdf om je zo optimaal te kunnen voorbereiden op de fotografie. 
 • Je ontvangt kortingcsodes op producten van: Kase, Sirui, Laowa, f-stop en Cortazu. 
 • De reisbegeleiding beschikt over actuele kennis over reanimatie en EHBO. Ook is Ellen fysiotherapeut, twijfel je over iets medisch op dit gebied voor je een reis boekt, leg het gerust voor. 
 • Lage tarieven voor de fotoreizen. 
 • Altijd beschikbaar voor vragen in aanloop naar de reis en na afloop. 
 • Van te voren kennis maken via een privé Facebook groep en via WhatsApp. 
 • Niveau van fotografie is niet belangrijk. Iedereen kan mee. 
 • Begeleiding in het leren vliegen van een drone is mogelijk. 
 • Je ontvangt een paklijst zodat je weet wat je mee moet nemen op reis. 
 • Doel is om zoveel mogelijk mooie plekjes aan te doen tijdens een reis, maar rustiger aan doen behoort vaak ook tot de mogelijkheid indien nodig (afhankelijk van de accommodaties). 
 • Veel plezier en gezelligheid tijdens de reis in een ontspannen sfeer. 
 • Twijfel je nog? Stuur gerust een mail met al je vragen. Of lees de reviews onderaan de fotoreis pagina’s van iedere reis. 🙂 
Fotoreis Noord IJsland
Fotoreis Noord IJsland
Fotoreis Noord IJsland
Fotoreis Noord IJsland
Fotoreis Noord IJsland
Fotoreis Noord IJsland
Boeken

Schrijf je in en droom alvast lekker weg over de fotoreis naar naar IJsland.

Geadviseerd wordt een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de financiële verplichtingen met luchtvaartmaatschappij. Boek pas een vlucht nadat de aanbetaling (€ 450,-) bevestigd is. Voor vertrek wordt er een besloten Facebook groep aangemaakt waar je de medereizigers kan leren kennen. Wanneer de reis definitief is ontvang je een inpaklijst met spullen die handig zijn om mee te nemen.  

Zou je graag mee willen, maar kun je deze datum niet? Schrijf je dan vrijblijvend in voor de wachtlijst en je ontvangt als eerste een mail als er nieuwe datums bekend worden gemaakt. 

Heb je vragen, of wil je meer informatie? Stuur vrijblijvend een mail. Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan deze pagina. 

23 t/m 31 augustus 2024 – Nog 2 van de 8 plaatsen beschikbaar

Ga je liever een lang weekend op fotoreis naar IJsland?

Bij deze fotoreis ontvang je een 10% kortingscode op het bestellen van Kase filters en op producten van Sirui, Laowa en Caruba bij Cameranu.nl
Ook ontvang je een kortingscode van 15% op foto tassen van het merk f-stop en op outdoor kleding van Cortazu

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

STO Garant logo

Reviews

In een woord geweldig!

Rated 5,0 out of 5
19 september 2023

Na vorig jaar de reis naar het zuiden van IJsland gemaakt te hebben stond dit jaar noord op het programma en wat was het opnieuw weer fantastisch. IJsland is al onbeschrijfelijk maar de organisatie er omheen maakt dat je alleen maar bezig hoeft te zijn met het leukste wat er is, fotograferen op en van de meest geweldige plekken. Ellen zorgt voor de locaties, houdt het weer in de gaten en deelt al haar kennis waar nodig en Elco zorgt voor de vele veilige kilometers en al onze spullen. Top team, nu alweer zin in november / Madeira!

Yvonne

Fantastisch avontuur

Rated 5,0 out of 5
12 september 2023

Moe maar zeer voldaan kijken wij terug op een fantastische fotoreis in het noorden van IJsland!

Tijdens deze reis hebben wij o.a. twee keer het noorderlicht mogen aanschouwen en fotograferen. Wat een prachtige beleving!

Ellen en Elco hebben de reis uitstekend georganiseerd en hebben ons veilig door dit prachtige deel, vol afwisselende landschappen, van IJsland gereden!

Waarvoor hartelijke dank!

Margreet en Michaël

Fantastische reis

Rated 5,0 out of 5
10 september 2023

Was was dit weer een prachtige reis. We hadden een erg leuke en gezellige groep. Ellen had alles weer fantastisch geregeld en hield het weer goed in de gaten voor de noorderlicht kansen! En wat hadden we geluk om het 2x te mogen fotograferen. Elco bracht ons weer veilig naar de meeste afgelegen plekken.

Marjolein

Adembenemend IJsland

Rated 5,0 out of 5
27 augustus 2023

Na eerder Zuid-IJsland te hebben bezocht, deze reis gekozen voor Dutch Photo Academy. Wat een geweldig land met natuur in zijn puurste vorm en schoonheid.

Perfect en strak georganiseerd onder de toegewijde leiding van Ellen en haar man Elco, die als chauffeur er elke dag voor zorgt dat iedereen veilig in het hotel komt. Een kleine groep, gedeelde passie en veel gezelligheid maakt de reis tot een geweldig succes.

Frank

Goed geregeld en gezellig

Rated 5,0 out of 5
26 augustus 2023

Ellen en haar man Elco zorgen ervoor dat je op de mooiste plekken komt. Daar heeft Ellen aandacht en tips voor iedereen. We slapen in heerlijke bedden. Noord IJsland is heel anders dan het Zuiden. Langere afstanden rijden en veel watervallen. Maar ook mooi. De sfeer was weer opperbest. Een aanrader.

Monique

Inschrijven

Op dit moment is de fotoreis vol en is de inschrijving gesloten. Wanneer er nieuwe datums gepland worden, dan wordt de inschrijving weer geopend en kun je hier het inschrijfformulier terug vinden. Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor de vrijblijvende wachtlijst

Scroll naar boven

Ontvang 10% korting op een online cursus!