Saskia van Kuijen

Mijn naam is Saskia van Kuijen en ik ben smartphone fotograaf.
Ik máák mijn foto’s niet alleen met mijn telefoon, maar bewerk ze er ook op.
Het is net handwerken. Ik zie mijn foto’s als kleine schilderijtjes; met mijn mobiele telefoon maak ik kunstwerkjes die ik tentoonstel via Instagram.

Ik streef ernaar om sfeer in een foto vast te leggen. Daarnaast neem ik altijd wat afstand van mijn onderwerp om het geheel met een ‘andere’ blik te aanschouwen.
Om een bijzondere foto te kunnen maken, moet je soms gewoon anders naar dingen durven kijken.

Het innemen van een ander standpunt is één van mijn tips voor het maken mooiere foto’s.
Ik lig vaak plat op mijn buik of hang vlak boven een plas water. Bevriende fotografen noemen mij soms gekscherend ‘Miss Puddle’. Ik speel namelijk graag met reflecties. Hoe harder het geregend heeft, hoe beter. Dan ontstaan er van die heerlijke plassen die je prima kunt gebruiken als spiegel. Ze hoeven eigenlijk niet eens heel groot te zijn.

Ook maak ik dankbaar gebruik van ‘leading lines’, omgevingsfactoren en tegenlicht. Door te spelen met licht en (toevallige) objecten in je omgeving ontstaan vaak de mooiste beelden.
Die mooie zonsondergang aan het strand wordt nog spannender als er net een surfer het water uit komt lopen. Is die surfer er niet, zet dan zelf iemand aan de vloedlijn of wacht tot er iemand voorbij wandelt. Als je geluk hebt, komt vanzelf die ruiter met dat paard voorbij.

Het voordeel van fotograferen met een mobiele telefoon is dat je redelijk simpel foto’s kunt verwijderen. Je kunt dus onbeperkt ‘klikken’.
Dus ga jij binnenkort op pad en wil je jezelf uitdagen?
Kijk, loop, spring, speel, stop en verwonder!

En heb je het idee dat je toch nog iets kunt leren op het gebied van smartphone fotografie?
Meld je dan nu aan voor een workshop bij mij.
Wie weet zien we elkaar binnenkort!

Saskia van Kuijen
Scroll naar boven

Ontvang 10% korting op een online cursus!