Fotoreis Noord Spanje

Noord Spanje is een bijzondere regio. Heel anders dan het beeld wat de meeste mensen bij Spanje hebben. De kust van noord Spanje is groen en ruig. Prachtige rots kusten en een berg achtig landschap daarachter. In deze regio draait het nog om de natuur en niet om massa toerisme. Een perfecte bestemming dus voor fotografie. Fotograaf Ellen van den Doel neemt je mee op fotoreis naar noord Spanje en laat je de mooiste plekjes zien en helpt je deze zo goed mogelijk vast te leggen. 

Fotoreis Noord Spanje

 • Niveau: beginners en gevorderden met basiskennis van fotografie (diafragma, sluitertijd, iso). Een goede fysieke gesteldheid, omdat de dagen lang kunnen zijn en we regelmatig wandelingen maken (traplopen langs de kliffen). 
 • Deelnemers: minimaal 4, maximaal 6
 • Benodigdheden: camera die handmatig kan worden ingesteld (op P,S,A,M stand) (bij voorkeur digitale spiegelreflex of systeemcamera), statief, grijsfilters (deze zijn eventueel ook te leen)
 • Locatie: noord Spanje (Baskenland, Cantabrië, Asturië)
 • Duur:  1 week,  14 t/m 21 mei 2023
 • Prijs: € 1775,-
 • Reisleider: Ellen van den Doel

Fotoreis Noord Spanje

Wanneer?

De fotoreis noord Spanje zal plaats vinden in mei. Mei is wat weer betreft een fotogenieke maand. Het is de overgangsmaand van winter naar zomer. Vaak met veel dynamiek in de lucht. Zonnige momenten kunnen afgewisseld worden met regen. Het is gemiddeld 14 graden. De noord kust van Spanje is niet voor niets zo groen, er valt regelmatig neerslag. Deze vaak dramatische luchten passen goed bij het ruige landschap. 

Fotoreis Noord Spanje

Wat kun je verwachten? 

De fotoreis draait om het fotograferen van de ruige kusten van noord Spanje. We staan dus veel aan zee. Dit leent zich erg goed voor het werken met filters. Heb je deze niet? Geen probleem, deze kun je gratis gebruiken tijdens de reis. Wil je van te voren hier al wel mee aan de slag? Het volgen van een workshop lange sluitertijden in Zeeland of de workshop Vuurtoren en Visstokken is dan een aanrader. We bezoeken mooie locaties in Baskenland, Cantabrië en Asturië. 

We verplaatsen ons in een 9-persoons bus. We beschikken over een eigen chauffeur. Een goede fysieke gesteldheid is wel wenselijk. We gaan geen grote wandelingen maken, maar de dagen kunnen wel lang zijn en korte wandelingen horen er zeker bij. We zullen ook nogal al eens traplopen om aan zee te komen vanaf de klif kusten. We verblijven in verschillende chalets, hotels en appartementen met een moderne uitstraling. Je deelt een kamer met een andere reisgenoot. Ontbijt en lunch is inbegrepen. Voor het diner zorgen we gezamenlijk en of gaan we uit eten. Dit is afhankelijk van de voorzieningen en ons tijdschema.

De kosten bedragen € 1775,- per persoon. De vliegtickets zijn exclusief en moeten zelf geboekt worden (aangeraden wordt te vliegen met Transavia vanaf Eindhoven naar Bilbao). De groep zal bestaan uit 6 cursisten.  Een kleine groep waardoor er voldoende ruimte is om te leren en te ontwikkelen. De inhoud van het programma is afhankelijk van het weer. Het weer in noord Spanje is wisselvallig en onvoorspelbaar. Hier proberen we zo goed mogelijk op in te spelen. Dit betekent dat we ook wel eens met slechter weer buiten zullen staan. Tussendoor verplaatsen we naar verschillende locaties, dus we zitten ook wel eens in de bus. 

Je leert landschappen vast leggen op een manier dat de foto’s indruk maken. Hierbij is natuurlijk een belangrijk onderdeel, het “zien” van de foto en de juiste compositie bepalen. Ook leer je werken met filters op de juiste momenten. Heb je nog geen filters maar wil je deze van te voren aanschaffen? Stuur dan een mail voor advies. 

Fotoreis Noord Spanje

Dagprogramma van de fotoreis Noord Spanje

(Het schema kan veranderen op basis van het weer)

Dag 1: Aankomst op Bilbao, zonsondergang, we gaan als het lukt in de avond nog een mooie zonsondergang aan de kust fotograferen

Dag 2: We zoeken mooie kust locaties op in de regio van Bilbao. Deze regio staat bekend om zijn Flysch kusten. Bijzonder gesteente met een langgerekte structuur. 

Dag 3/4: We verplaatsen naar een accommodatie in de buurt van Santander. Ook hier fotograferen we weer bijzondere rotsformaties langs de kust. 

Dag 5/6; We rijden verder naar Asturië. Hier is de kust ook ruig, maar weer heel anders dan we eerder gezien hebben. Ook hier zijn er super fotogenieke locaties te vinden. 

Dag 7: We pakken een korte indruk mee van het prachtige berg gebied, Picos de Europa. 

Dag 8: terugreis naar Eindhoven

Fotoreis Noord Spanje

Wat is er wel en niet inbegrepen?

Inbegrepen

 • Overnachtingen (eigen bed en gedeelde kamer)
 • Ontbijt en lunch
 • Vervoer in noord Spanje in een 9-persoonsbus met privé chauffeur
 • Entree indien van toepassing
 • Begeleiding door een ervaren landschapsfotograaf
 • PDF met informatie over landschapsfotografie zodat je je vooraf al kunt voorbereiden
 • Je kunt gratis gebruiken maken van Kase filters als je deze zelf niet hebt.

Niet inbegrepen

 • Vliegtickets. Advies is Eindhoven – Bilbao met Transavia. Exacte informatie hierover volgt zodra deze bekend is.
 • Overige maaltijden, drank en versnaperingen.

Fotoreis Noord Spanje
Fotoreis Noord Spanje

Boeken

Schrijf je in en droom alvast lekker weg over de fotoreis naar noord Spanje.

Geadviseerd wordt een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de financiële verplichtingen met luchtvaartmaatschappij. Boek pas een vlucht nadat de aanbetaling (€ 400,-) bevestigd is. Voor vertrek wordt er een besloten Facebook groep aangemaakt waar je de medereizigers kan leren kennen. Wanneer de reis definitief is ontvang je een inpaklijst met spullen die handig zijn om mee te nemen.  

Zou je graag mee willen, maar kun je deze datum niet? Schrijf je dan vrijblijvend in voor de wachtlijst en je ontvangt als eerste een mail als er nieuwe datums bekend worden gemaakt. 

Heb je vragen, of wil je meer informatie? Stuur vrijblijvend een mail

Nog 2 van de 6 plaatsen beschikbaar (1 voor een man en 1 voor een vrouw ivm kamerindeling)

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Inschrijven

Scroll naar top

Ontvang 10% korting op een online cursus!