Fotoreis Noord Spanje

Noord Spanje is een bijzondere regio. Heel anders dan het beeld wat de meeste mensen bij Spanje hebben. De kust van noord Spanje is groen en ruig. Prachtige rots kusten en een berg achtig landschap daarachter. In deze regio draait het nog om de natuur en niet om massa toerisme. Een perfecte bestemming dus voor fotografie. Fotograaf Ellen van den Doel neemt je mee op fotoreis naar noord Spanje en laat je de mooiste plekjes zien en helpt je deze zo goed mogelijk vast te leggen. 

Fotoreis Noord Spanje

 • Niveau: beginners en gevorderden met basiskennis van fotografie (diafragma, sluitertijd, iso). Een goede fysieke gesteldheid, omdat de dagen lang kunnen zijn en we regelmatig trap moeten lopen om aan de kust te komen. De zee ligt vaak aan hoge kliffen/ rots kusten. Ook loop je vaak over stenen op het strand. 
 • Deelnemers: minimaal 4, maximaal 6
 • Benodigdheden: camera die handmatig kan worden ingesteld (op P,S,A,M stand) (bij voorkeur digitale spiegelreflex of systeemcamera), statief, grijsfilters (deze zijn eventueel ook te leen)
 • Locatie: noord Spanje (Baskenland, Cantabrië, Asturië)
 • Duur:  1 week,  12 t/m 19 mei 2024
 • Prijs: € 1875,-
 • Reisleider: Ellen van den Doel

Zou je graag mee willen, maar kun je deze datum niet? Schrijf je dan vrijblijvend in voor de wachtlijst en je ontvangt als eerste een mail als er nieuwe datums bekend worden gemaakt. 

Scroll verder voor meer informatie of ga hier direct naar het inschrijfformulier

Fotoreis Noord Spanje

Wanneer?

De fotoreis noord Spanje zal plaats vinden in mei. Mei is wat weer betreft een fotogenieke maand. Het is de overgangsmaand van winter naar zomer. Vaak met veel dynamiek in de lucht. Zonnige momenten kunnen afgewisseld worden met regen. Het is gemiddeld 14 graden. De noord kust van Spanje is niet voor niets zo groen, er valt regelmatig neerslag. Deze vaak dramatische luchten passen goed bij het ruige landschap. 

Fotoreis Noord Spanje

Wat kun je verwachten? 

De fotoreis draait om het fotograferen van de ruige kusten van noord Spanje. We staan dus veel aan zee. Dit leent zich erg goed voor het werken met filters. Heb je deze niet? Geen probleem, deze kun je gratis gebruiken tijdens de reis. Wil je van te voren hier al wel mee aan de slag? Het volgen van een workshop lange sluitertijden in Zeeland of de workshop Vuurtoren en Visstokken is dan een aanrader. We bezoeken mooie locaties in Baskenland, Cantabrië en Asturië. Ook maken we 1 dag een uitstapje naar de bergen van Picos de Europa. 

We verplaatsen ons in een 9-persoons bus. We beschikken over een eigen ervaren chauffeur. Een goede fysieke gesteldheid is wel wenselijk. We gaan geen grote wandelingen maken, maar de dagen kunnen wel lang zijn en korte wandelingen horen er zeker bij. We zullen ook nogal al eens traplopen om aan zee te komen vanaf de klif kusten. We verblijven in verschillende chalets, hotels en appartementen met een moderne uitstraling. Je deelt een kamer met een andere reisgenoot. Ontbijt en lunch is inbegrepen. Voor het diner zorgen we gezamenlijk en of gaan we uit eten. Dit is afhankelijk van de voorzieningen en ons tijdschema.

De kosten bedragen € 1875,- per persoon. De vliegtickets zijn exclusief en moeten zelf geboekt worden (aangeraden wordt te vliegen met Transavia vanaf Eindhoven naar Bilbao). De groep zal bestaan uit 6 cursisten.  Een kleine groep waardoor er voldoende ruimte is om te leren en te ontwikkelen. De inhoud van het programma is afhankelijk van het weer. Het weer in noord Spanje is wisselvallig en onvoorspelbaar. Hier proberen we zo goed mogelijk op in te spelen. Dit betekent dat we ook wel eens met slechter weer buiten zullen staan. Tussendoor verplaatsen we naar verschillende locaties, dus we zitten ook wel eens in de bus. 

Je leert landschappen vast leggen op een manier dat de foto’s indruk maken. Hierbij is natuurlijk een belangrijk onderdeel, het “zien” van de foto en de juiste compositie bepalen. Ook leer je werken met filters op de juiste momenten. Heb je nog geen filters maar wil je deze van te voren aanschaffen? Stuur dan een mail voor advies. 

Fotoreis Noord Spanje

Dagprogramma van de fotoreis Noord Spanje

(Het schema kan veranderen op basis van het weer en op beschikbaarheid van accomodaties)

Dag 1: Aankomst op Bilbao, zonsondergang, we gaan als het lukt in de avond nog een mooie zonsondergang aan de kust fotograferen

Dag 2: We zoeken mooie kust locaties op in de regio van Bilbao. Deze regio staat bekend om zijn Flysch kusten. Bijzonder gesteente met een langgerekte structuur. 

Dag 3/4: We verplaatsen naar een accommodatie in de buurt van Santander. Ook hier fotograferen we weer bijzondere rotsformaties langs de kust. 

Dag 5/6; We rijden verder naar Asturië. Hier is de kust ook ruig, maar weer heel anders dan we eerder gezien hebben. Ook hier zijn er super fotogenieke locaties te vinden. 

Dag 7: We pakken een korte indruk mee van het prachtige berg gebied, Picos de Europa. 

Dag 8: terugreis naar Eindhoven

Fotoreis Noord Spanje

Wat is er wel en niet inbegrepen?

Inbegrepen

 • Overnachtingen (eigen bed en gedeelde kamer)
 • Ontbijt en lunch
 • Vervoer in noord Spanje in een 9-persoonsbus met ervaren privé chauffeur
 • Entree indien van toepassing
 • Begeleiding door een ervaren landschapsfotograaf
 • Gratis online cursus landschapsfotografie zodat je je optimaal voor kunt bereiden
 • PDF met informatie over landschapsfotografie
 • Je kunt gratis gebruiken maken van Kase filters als je deze zelf niet hebt.

Niet inbegrepen

 • Vliegtickets. Advies is Eindhoven – Bilbao met Transavia. Exacte informatie hierover volgt zodra deze bekend is.
 • Overige maaltijden, drank en versnaperingen.

Fotoreis Noord Spanje
Fotoreis Noord Spanje

Waarom op fotoreis met Dutch Photo Academy?

 • De reis wordt begeleidt door landschapsfotograaf Ellen van den Doel. Zij fotografeert sinds 2009 en verzorgt workshops sinds 2015. Ook is zij opgeleid als lesgever. Je leert dus veel over fotografie tijdens een fotoreis.
 • De chauffeur op de reizen is een ervaren en opgeleide touringcar chauffeur. Je bent veilig en comfortabel onderweg.
 • Dutch Photo Academy is aangesloten bij de garantieregeling van STO Garant. Deze is van toepassing is op je boeking. Je betaald de factuur daarom niet direct aan Dutch Photo Academy maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze stichting derdengelden waarborgt je reissom tot na afloop van je boeking. De dag na afloop wordt de reissom vrijgegeven aan Dutch Photo Academy. Mocht Dutch Photo Academy voor het einde van uw boeking in financieel onvermogen geraken, dan voert STO Garant de garantie uit. 
 • We reizen in kleine groepen, hierdoor krijg je veel aandacht. 
 • Het dagprogramma staat niet vast. Ellen heeft veel kennis over het weer en probeert zo goed mogelijk te anticiperen op het weer om zo op de juiste momenten op de juiste plekken te staan. 
 • Je ontvangt gratis de online cursus landschapsfotografie bij het boeken van een fotoreis. 
 • Je ontvangt naslagwerk in pdf om je zo optimaal te kunnen voorbereiden op de fotografie. 
 • Je ontvangt kortingcsodes op producten van: Kase, Sirui, Laowa, f-stop en Cortazu. 
 • De reisbegeleiding beschikt over actuele kennis over reanimatie en EHBO. Ook is Ellen fysiotherapeut, twijfel je over iets medisch op dit gebied voor je een reis boekt, leg het gerust voor. 
 • Lage tarieven voor de fotoreizen. 
 • Altijd beschikbaar voor vragen in aanloop naar de reis en na afloop. 
 • Van te voren kennis maken via een privé Facebook groep en via WhatsApp. 
 • Niveau van fotografie is niet belangrijk. Iedereen kan mee. 
 • Begeleiding in het leren vliegen van een drone is mogelijk. 
 • Je ontvangt een paklijst zodat je weet wat je mee moet nemen op reis. 
 • Doel is om zoveel mogelijk mooie plekjes aan te doen tijdens een reis, maar rustiger aan doen behoort vaak ook tot de mogelijkheid indien nodig (afhankelijk van de accommodaties). 
 • Veel plezier en gezelligheid tijdens de reis in een ontspannen sfeer. 
 • Twijfel je nog? Stuur gerust een mail met al je vragen. Of lees de reviews onderaan de fotoreis pagina’s van iedere reis. 🙂 

Boeken

Schrijf je in en droom alvast lekker weg over de fotoreis naar noord Spanje.

Geadviseerd wordt een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de financiële verplichtingen met luchtvaartmaatschappij. Boek pas een vlucht nadat de aanbetaling (€ 400,-) bevestigd is. Voor vertrek wordt er een besloten Facebook groep aangemaakt waar je de medereizigers kan leren kennen. Wanneer de reis definitief is ontvang je een inpaklijst met spullen die handig zijn om mee te nemen.  

Zou je graag mee willen, maar kun je deze datum niet? Schrijf je dan vrijblijvend in voor de wachtlijst en je ontvangt als eerste een mail als er nieuwe datums bekend worden gemaakt. 

Heb je vragen, of wil je meer informatie? Stuur vrijblijvend een mail

12 t/m 19 mei 2024: 3 van de 6 plaatsen beschikbaar 

Bij deze fotoreis ontvang je een 10% kortingscode op het bestellen van Kase filters en op producten van Sirui, Laowa en Caruba bij Cameranu.nl
Ook ontvang je een kortingscode van 15% op foto tassen van het merk f-stop en op outdoor kleding van Cortazu

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Reviews 

Prachtige week langs de Spaanse kust

Rated 5 out of 5
22 juni 2023

Een prachtige week langs een gevarieerde Noord-Spaanse kust met een mooie uitstap naar de Picos. Ellen bekijkt goed de weersomstandigheden zodat we op de beste plekken de beste foto’s konden maken. Het is een perfecte combinatie tussen actief bezig zijn en even samen uitrusten in de mooie accommodaties, wat erg fijn is met de klein groep. Fijne en veilige tocht in een mooie bus met goede chauffeur Elco!

Maikel

Een week genieten aan de Spaanse kust

Rated 5 out of 5
21 juni 2023

Wat hebben we genoten; een week aan de Spaanse kust, met een leuk gezelschap en veel tijd om te fotograferen!

Deze reis ligt de focus vooral op de kust, waarbij een uitstapje naar de Picos een fijne afwisseling is. Gaaf om te zien is dat de kust op veel plekken zo verschillend is. Mooie plekken, die Ellen goed geselecteerd heeft en er voor zorgt dat je er bent op de best mogelijke omstandigheden.

Samen met Elco een perfect team om alles uit de reis te halen. Mooie, vaak nieuwe accomodaties zijn heerlijk om tussendoor tot rust te komen.

Leuk om te merken dat leeftijd er niet toe doet. Je hebt een gezamenlijke hobby waar je met elkaar veel plezier aan beleeft. Soms een klimmetje of flink wat trappen lopen is wat je tegen gaat komen, alhoewel er altijd ruimte en een andere plek is wanneer je dat op dat moment niet trekt.

Ik kijk uit naar de volgende reis!

Robin Agterberg

Om nooit meer te vergeten!

Rated 5 out of 5
21 juni 2023

Als oudere jonge heb ik voor de 2de keer een reis geboekt bij Dutch-Photo-Academy, dit keer naar Noord-Spanje.

Een goed georganiseerde reis met Ellen en haar man Elco als chauffeur en drone vlieger.

Een reis om niet meer te vergeten, een reis waar je alle tijd en ruimte krijgt om je eigen foto’s te kunnen maken met waar nodig ondersteuning van de altijd enthousiaste en professionele Ellen.

Op de fotoplek aangekomen een korte uitleg over de te gebruiken instellingen en lens gebruik.

Persoonlijk vind ik het fijn dat de groep niet groter is dan max. 8 personen, er zijn fotoreis-organisaties van 2×8 personen dan sta je op een plek met nog 15 fotografen de zonsondergang te fotograferen en… dat wordt dringen.

Dus kleinschaligheid, betaalbaarheid en de mooie appartementen vind ik een dikke PLUS.

De volgende reis naar IJsland winter heb ik al geboekt bij Ellen en Elco.

Ik kijk er naar uit!

Peter Manintveld

Prachtige locaties.

Rated 4 out of 5
21 juni 2023

Voor wie van ruige en speciale kusten houd is dit beslist een niet te missen fotoreis! De locaties zijn stuk voor stuk meer dan de moeite waard. Je hebt ruim de tijd om de plaats te verkennen en jouw beeld vanuit verschillende hoeken te bekijken. Er is wel een fysiek goede con nodig, want er komt wel eens wat “klauterwerk” of trappenlopen bij. Maar de beloning achteraf doet de gedane inspanning achteraf gauw vergeten. Zeker een aanrader om dit eens te doen, dus gauw kijken of je volgende keer nog mee kan. Succes. Eddy

Eddy Thomas

Positieve energie door een fotoreis

Rated 5 out of 5
21 juni 2023

Wat krijg ik daar toch een positieve energie van. Het met Ellen en Elco op pad gaan. Ellen haar enthousiasme voor het fotograferen de super locaties om te verblijven en te eten en door Elco veilig naar de bestemmingen te worden gebracht. Dan de andere hobby genoten echt super. Ook het soms koken met elkaar geeft een team spirit. Voor mij had ik 2 nachten in de Picos willen blijven maar ik ben verwend woon ook vlakbij dd kust. Volgend jaar op naar de Dolomieten.

Annette Bijsterbosch

Inschrijven

Op dit moment is de fotoreis vol en is de inschrijving gesloten. Wanneer er nieuwe datums gepland worden, dan wordt de inschrijving weer geopend en kun je hier het inschrijfformulier terug vinden. Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor de vrijblijvende wachtlijst

Scroll naar boven

Ontvang 10% korting op een online cursus!