Fotografie Tips

Ellen van den Doel - Cortazu

De mid layer van Cortazu

Misschien heb je er wel eens van gehoord toen je op zoek ging naar een outdoor jas, een mid layer. Wat is dat precies voor een jas en wanneer heb je die nodig? In dit artikel vertel ik meer over de mid layer van Cortazu. 

Lees verder »
fototas - Ellen van den Doel

Waar moet je op letten als je een fototas koopt?

Als je start met fotograferen koop je als eerste een nieuwe camera. Geleidelijk komen daar verschillende lenzen bij. En weer later nog meer spullen. Dat moet allemaal ergens in. Dus de volgende stap is een fototas aanschaffen. Maar waar moet je op letten als je een fototas koopt? 

Lees verder »
Bosmist - Paul Begijn

Wanneer is er dichte mist in het bos?

Als landschapsfotografen maken we graag gebruik van het weer als sfeermaker in de fotografie. En het liefst hebben we dan mist. Omdat mist alles magischer maakt, hard licht breekt en rust in de chaos creëert. Dat laatste geldt vooral in het bos. Maar wanneer is er dichte mist te vinden in het bos?

Lees verder »
Fototas Dave Zuuring

Leer van onze fotografie blunders

Fotografie blunders…. we maken ze waarschijnlijk allemaal wel eens. Wij natuurlijk ook! We dachten, we zetten de blunders van het team van Dutch Photo Academy eens op een rij. Zo kun jij er van leren en deze fouten hopelijk voorkomen. 

Lees verder »
Mooiste foto's van 2023

Onze mooiste foto’s van 2023

Het jaar 2023 ligt achter ons. We zitten voor 2024 weer klaar met een lege Lightroom catalogus en we wachten vol spanning af wat daar allemaal weer in komt te staan. Een mooi moment om terug te blikken op onze mooiste foto van 2023 met het verhaal erbij. Want een foto is meer dan alleen een foto, er zit een herinnering bij en een belevenis.

Lees verder »

Vallerret fotografie handschoenen

Hoe bevallen de Vallerret fotografie handschoenen voor Ellen? Ze gebruikt zowel de Markhof Pro V3 en de Alta Artic Mitt. Wanneer je gebruik je welke handschoen? En waarom deze keuze? Lees het in dit artikel.

Lees verder »
Fotoreis Dolomieten - Ellen van den Doel

Welke lens neem je mee?

De meeste fotografen hebben een vorm van keuze stress. In de zin van “wat neem ik mee?”. Welke lens neem je mee als je gaat wandelen of op reis gaat? Gewicht speelt dan ook een belangrijke rol. In dit artikel mijn ervaringen. 

Lees verder »
Fotoreis Noord IJsland

Terugblik op de fotoreis Noord IJsland

Het noorden van IJsland is ook prachtig. Een gevarieerd landschap met watervallen, ruige kusten en vulkanische gebieden. Ben je nieuwsgierig hoe een fotoreis naar dit gebied eruit ziet? Lees dan dit artikel.

Lees verder »
Scroll naar boven

Ontvang 10% korting op een online cursus!