Fotografie Tips

5 tips om de heide te fotograferen

5 tips om de heide te fotograferen

Heb jij er last van #heidekoorts? Menig landschapsfotograaf komt met het paarse goud, de bloeiende paarse heide, ieder jaar weer tot leven. Immers op deze manier zo’n kleurige voorgrond hebben in je foto’s is haast net zo mooi als de tulpenvelden in het voorjaar en de herfstkleuren in het najaar. Maar als je dan net zoals ik ‘last’ hebt van #heidekoorts, of dat niet hebt,  hoe ga je dan wel goede foto’s maken van de heide? In deze blog 5 tips om de heide te fotograferen.

Lees verder »
Focus stack - Karin de Bruin

Op zoek naar een nieuwe foto locatie

Het vinden van mooie, nieuwe locatie kan een uitdaging zijn, zeker als je ze zelf wilt vinden en niet altijd een ander om dat mooie plekje wilt vragen. In dit artikel beschrijft Karin de Bruin hoe zij haar locaties vindt en plant.

Lees verder »
Fotoreis Madeira

Ontdek Madeira met de camera

Madeira is een eiland in de Atlantische oceaan. Wat maakt deze bestemming zo geschikt voor fotografie? Maak kennis met de gevarieerde natuur op Madeira in dit artikel. Ontdek Madeira met de camera.

Lees verder »
Dave Zuuring - Heide landschap

1 maat gegroeid, in omvang toegenomen

De afgelopen periode kon je hier al lezen over de visie die ik hanteer binnen mijn landschapsfotografie. Waarom ik fotografeer en hoe je er meer plezier in kunt hebben door je eigen stijl qua fotografie te leren herkennen en waarderen. Nu dus een derde blog over dit onderwerp. Aanleiding, ik kreeg dankzij een paar leuke reacties op mijn laatste blog nieuwe inzichten cadeau die ik graag met jullie wil delen.

Lees verder »
Dave Zuuring - zonsopkomst

(Mijn) visie op fotografie – deel II

Steeds vaker herkent Dave Zuuring in zijn beelden als hij aan het fotograferen is, dat het daarbij voor hem op de 4 keer L methodiek uitkomt. Lokaal, licht, lucht en lijnen. Een vrij abstracte samenvatting die hij graag toe licht.

Lees verder »
Compositie regels

10 Gratis Compositie Tips

Een goede compositie vinden is vaak een van de lastigste dingen om te doen binnen landschapsfotografie. Hoe laat je het landschap nu zo overkomen dat mensen er langer naar blijven kijken? Download hier gratis 10 Compositie tips.

Lees verder »
Herfstkleuren IJsland

Herfstkleuren in IJsland

Heb je je wel eens afgevraagd hoe de herfst eruit ziet in IJsland? Hebben ze daar herfstkleuren? Lees snel verder om daar een antwoord op te krijgen. 

Lees verder »
Scroll naar top

Ontvang 10% korting op een online cursus!