Fotografie Tips

Canada - Ellen van den Doel

Team Dutch Photo Academy op vakantie

De docenten van Dutch Photo Academy zijn net mensen, ze hebben ook wel eens vakantie nodig. 😉 We vroegen ze naar hun vakantie belevenissen en wat ze met fotografie gedaan hebben. Lees snel verder wat team Dutch Photo Academy op vakantie gefotografeerd heeft. 

Lees verder »
Strand landschap- Ellen van den Doel

Zomerse fotografie tips

De zomer is voor veel fotografen een periode waarin ze minder geïnspireerd zijn om op pad te gaan. Het is warm, de lucht is staalblauw en het is druk overal. Maar….. die camera hoeft echt niet in de kast te blijven! In dit artikel heb ik zomerse fotografie tips voor je om toch lekker aan de slag te gaan. 

Lees verder »
Ellen van den Doel - Spanje

4 Valkuilen in de fotografie

Hoe zorg je ervoor dat je plezier blijft houden in je fotografie? En wat zijn de valkuilen die op de loer liggen?  In dit artikel 4 valkuilen in de fotografie. 

Lees verder »
Ellen van den Doel - fotoreis IJsland

Hoe is in IJsland in augustus?

Wie aan IJsland denkt, denkt misschien meteen aan winterse landschappen. What’s in a name. Maar in is het ook echt zo winters in augustus? Lees het in dit artikel. 

Lees verder »
Cinque Terre - Ellen van den Doel

Compositie zoeken met de smartphone

Zeker als je op nieuwe locaties komt of wanneer je nog niet zo bedreven bent met het vinden van composities zal dit eerder voorkomen. Een simpele truc die je mogelijk kan helpen hierbij is het gebruiken van de camera van je smartphone.

Lees verder »
Belichting - Ellen van den Doel

Wat is een stop?

Fotografie kan soms gepaard gaan met technische termen, vaak valt de uitleg best mee in moeilijkheid maar je moet het maar net weten. Het is wel belangrijk om te begrijpen waar je mee werkt. In dit geval gaan we het hebben over een stop. Wat is een stop licht in fotografie?

Lees verder »
Kase Neutraal Nacht filter - Ellen van den Doel

Wat is een neutraal nacht filter?

Wanneer je aan avond- of nachtfotografie in de Benelux doet loop je al snel tegen het probleem van lichtvervuiling aan. Kan het Kase Neutraal Nacht filter je hierbij helpen? En wat is een neutraal nacht filter?

Lees verder »
L Bracket

Wat is een L bracket?

Gebruik jij een L bracket? Of misschien heb je er zelfs nog nooit van gehoord. Lees hier waarom dit een onmisbare tool is voor (landschaps)fotografie.

Lees verder »
Scroll naar boven

Ontvang 10% korting op een online cursus!