Fotoreis Toscane

Toscane is een prachtige regio in Italië. Glooiende groene heuvels met her en der lanen met cipressen, prachtige kleine stadjes en natuurlijk heerlijk eten. Met wat geluk zie je dit prachtige landschap ontwaken met fotogenieke mist flarden en goud licht. Fotograaf Ellen van den Doel neemt je mee op fotoreis naar Toscane en laat je de mooiste plekjes zien en helpt je deze zo goed mogelijk vast te leggen.

Fotoreis Toscane - Ellen van den Doel
 • Niveau: beginners en gevorderden met basiskennis van fotografie (diafragma, sluitertijd, iso). Een goede fysieke gesteldheid, omdat de dagen lang kunnen zijn. Er zijn niet heel veel wandelingen nodig voor deze reis. 
 • Deelnemers: minimaal 4, maximaal 6/8
 • Benodigdheden: camera die handmatig kan worden ingesteld (op P,S,A,M stand) (bij voorkeur digitale spiegelreflex of systeemcamera), statief, grijsfilters (Kase filters zijn eventueel ook gratis te leen)
 • Locatie: Toscane, Italië
 • Duur:  1 week,  26 april t/m 3 mei 2025
 • Prijs: € 2175,–
 • Reisleider: Ellen van den Doel

Scroll verder voor meer informatie of ga hier direct naar het inschrijfformulier

Fotoreis Toscane - Ellen van den Doel

Wanneer?

De fotoreis Toscane zal plaats vinden eind april/ begin mei. De glooiende heuvels zijn dan prachtig groen. Ook is er kans op mist tijdens zonsopkomst. Het is gemiddeld tussen de 12 en 23 graden. Een heerlijke periode om Toscane te verkennen. 

Fotoreis Toscane - Ellen van den Doel

Wat kun je verwachten? 

De fotoreis draait om het fotograferen van de prachtige en dromerige regio Toscane.  Zowel weidse beelden als close beelden zijn hier goed mogelijk. Er zijn genoeg mogelijkheden om met een gevarieerde set foto’s thuis te komen. 

We verplaatsen ons in een 9-persoons bus. We beschikken over een eigen ervaren chauffeur. Een goede fysieke gesteldheid is wel wenselijk. We gaan geen grote wandelingen maken, maar de dagen kunnen wel lang zijn. We maken geen intensieve wandelingen. We verblijven in een mooie agriturismo met een moderne uitstraling. Je deelt een kamer met een andere reisgenoot (eenpersoons kamers zijn beperkt beschikbaar op aanvraag tegen meerprijs). Ontbijt en lunch is inbegrepen. Voor het diner zorgen we gezamenlijk en of gaan we uit eten. Dit is afhankelijk van de voorzieningen en ons tijdschema.

De kosten bedragen € 2175,- per persoon. De vliegtickets zijn exclusief en moeten zelf geboekt worden (aangeraden wordt te vliegen met Transavia vanaf Amsterdam naar Pisa. Verdere info over de vliegtickets ontvang je na het boeken. De groep zal bestaan uit 6 cursisten.  Een kleine groep waardoor er voldoende ruimte is om te leren en te ontwikkelen. De exacte inhoud van het programma is afhankelijk van het weer. Hier proberen we zo goed mogelijk op in te spelen. Indien het weer het toelaat proberen we ook een keer de Melkweg ‘s nachts te fotograferen. 

Je leert landschappen vast leggen op een manier dat de foto’s indruk maken. Hierbij is natuurlijk een belangrijk onderdeel, het “zien” van de foto en de juiste compositie bepalen. Ook leer je werken met filters op de juiste momenten. Heb je nog geen filters maar wil je deze van te voren aanschaffen? Stuur dan een mail voor advies. Een zoomlens is wel een aanrader om mee te hebben tijdens deze reis. 

Ellen van den Doel - Toscane

Dagprogramma van de fotoreis Toscane

We bezoeken verschillende prachtige locaties. Het exacte schema is afhankelijk van het weer. Zo proberen we op de juiste momenten op de juiste locaties te staan. We bezoeken locaties in de regio Val D’Orcia. 

Fotoreis Toscane - Ellen van den Doel

Wat is er wel en niet inbegrepen?

Inbegrepen

 • Overnachtingen (eigen bed en gedeelde kamer) (eenpersoonskamers met eigen badkamer zijn beperkt beschikbaar op aanvraag en tegen meerprijs van € 350,-). De accommodatie ligt rustig gelegen, heeft een buiten zwembad en een ruime tuin. 
 • Lunch en Italiaans lokaal ontbijt
 • Vervoer in Italië in een 9-persoonsbus met ervaren privé chauffeur
 • Entree indien van toepassing
 • Begeleiding door een ervaren landschapsfotograaf
 • Gratis online cursus landschapsfotografie zodat je je optimaal voor kunt bereiden
 • PDF met informatie over landschapsfotografie
 • Je kunt gratis gebruiken maken van Kase filters als je deze zelf niet hebt.

Niet inbegrepen

 • Vliegtickets. Advies is te vliegen met Transavia vanaf Amsterdam naar Pisa. Exacte info hierover volgt na het boeken. 
 • Overige maaltijden, drank en versnaperingen. 

Fotoreis Toscane - Ellen van den Doel

Waarom op fotoreis met Dutch Photo Academy?

 • De reis wordt begeleid door landschapsfotograaf Ellen van den Doel. Zij fotografeert sinds 2009 en verzorgt workshops sinds 2015. Ook is zij opgeleid als lesgever. Je leert dus veel over fotografie tijdens een fotoreis.
 • De chauffeur op de reizen is een ervaren en opgeleide touringcar chauffeur. Je bent veilig en comfortabel onderweg.
 • Dutch Photo Academy is aangesloten bij de garantieregeling van STO Garant. Deze is van toepassing is op je boeking. Je betaald de factuur daarom niet direct aan Dutch Photo Academy maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze stichting derdengelden waarborgt je reissom tot na afloop van je boeking. De dag na afloop wordt de reissom vrijgegeven aan Dutch Photo Academy. Mocht Dutch Photo Academy voor het einde van uw boeking in financieel onvermogen geraken, dan voert STO Garant de garantie uit. 
 • We reizen in kleine groepen, hierdoor krijg je veel aandacht. 
 • Er is een dagprogramma, maar dat staat niet vast. Ellen heeft veel kennis over het weer en probeert zo goed mogelijk te anticiperen op het weer om zo op de juiste momenten op de juiste plekken te staan. 
 • Je ontvangt gratis de online cursus landschapsfotografie bij het boeken van een fotoreis. 
 • Je ontvangt een naslagwerk in pdf om je zo optimaal te kunnen voorbereiden op de fotografie. 
 • Je ontvangt kortingcsodes op producten van: Kase, Sirui, Laowa, f-stop, Valleret en Cortazu. 
 • De reisbegeleiding beschikt over actuele kennis over reanimatie en EHBO. Ook is Ellen fysiotherapeut, twijfel je over iets medisch op dit gebied voor je een reis boekt, leg het gerust voor. 
 • Lage tarieven voor de fotoreizen. 
 • Altijd beschikbaar voor vragen in aanloop naar de reis en na afloop. 
 • Van te voren kennis maken via een privé Facebook groep en via WhatsApp. 
 • Niveau van fotografie is niet belangrijk. Iedereen kan mee. 
 • Begeleiding in het leren vliegen van een drone is mogelijk. 
 • Je ontvangt een paklijst zodat je weet wat je mee moet nemen op reis. 
 • Doel is om zoveel mogelijk mooie plekjes aan te doen tijdens een reis, maar rustiger aan doen behoort vaak ook tot de mogelijkheid indien nodig (afhankelijk van de accommodaties). 
 • Veel plezier en gezelligheid tijdens de reis in een ontspannen sfeer. 
 • Twijfel je nog? Stuur gerust een mail met al je vragen. Of lees de reviews onderaan de fotoreis pagina’s van iedere reis. 🙂 
Fotoreis Toscane - Ellen van den Doel
Fotoreis Toscane - Ellen van den Doel
Fotoreis Toscane - Ellen van den Doel
Fotoreis Toscane - Ellen van den Doel
Fotoreis Toscane - Ellen van den Doel
Fotoreis Toscane - Ellen van den Doel

Boeken

Schrijf je in en droom alvast lekker weg over de fotoreis naar Toscane in Italië. 

Geadviseerd wordt een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de financiële verplichtingen met luchtvaartmaatschappij. Boek pas een vlucht nadat de aanbetaling (€ 400,-) bevestigd is. Voor vertrek wordt er een besloten Facebook groep aangemaakt waar je de medereizigers kan leren kennen. Wanneer de reis definitief is ontvang je een inpaklijst met spullen die handig zijn om mee te nemen.  

Zou je graag mee willen, maar kun je deze datum niet? Schrijf je dan vrijblijvend in voor de wachtlijst en je ontvangt als eerste een mail als er nieuwe datums bekend worden gemaakt. 

Heb je vragen, of wil je meer informatie? Stuur vrijblijvend een mail. Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan deze pagina. 

Nog 0 van de 6 plaatsen beschikbaar (VOL)

Bij deze fotoreis ontvang je een 10% kortingscode op het bestellen van Kase filters en op producten van Sirui, Laowa en Caruba bij Cameranu.nl
Ook ontvang je een kortingscode van 15% op foto tassen van het merk f-stop en op outdoor kleding van Cortazu

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Inschrijven

Op dit moment is de fotoreis vol en is de inschrijving gesloten. Wanneer er nieuwe datums gepland worden, dan wordt de inschrijving weer geopend en kun je hier het inschrijfformulier terug vinden. Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor de vrijblijvende wachtlijst

Wil je gebruik maken van de eenpersoonskamer (inclusief eigen badkamer) optie (2 stuks beschikbaar, meerprijs € 350,-), geef dit dan aan bij de opmerkingen. 

Scroll naar boven

Ontvang 10% korting op een online cursus!