Canada - Ellen van den Doel

Team Dutch Photo Academy op vakantie

De docenten van Dutch Photo Academy zijn net mensen, ze hebben ook wel eens vakantie nodig. 😉 We vroegen ze naar hun vakantie belevenissen en wat ze met fotografie gedaan hebben. Lees snel verder wat team Dutch Photo Academy op vakantie gefotografeerd heeft. 

Dave Zuuring

Waar ben je op vakantie geweest?
Mijn vakantie duurt dit jaar vier weken. Deze staat vooral in het teken van ‘niksen’. Daarmee bedoel ik vooral de batterij opladen en dingen doen waar ik zin in heb. Niets moet, alles mag, pluk de dag. En dat gevoel kunnen we, weer of geen weer, heerlijk vinden op het Waddeneiland Texel. Daar zijn we twee weken dit jaar.

Hoe ziet jouw vakantie er ongeveer uit? (wat doe je?)
Mijn vakantie bestaat vooral uit wandelen en genieten van de natuur om ons heen en het lezen van een goed boek. Maar uiteraard zijn de camera spullen ook mee. De afgelopen dagen is van dat niksen niet veel terecht gekomen, want met de mooie Texelse luchten kom ik tijd te kort, kortom lekker fotograferen dus.

Wat is je mooiste foto?
Of dit mijn mooiste foto is vind ik lastig te beoordelen, wel dat het alles bevat waar ik in fotografie van houd. Een echt 5XL beeld (zie blogje 5XL) en vooral, het allereerste heide beeld van 2023 met als cadeautje de Texelse lucht.

Texel - Dave Zuuring

Samuel Bouchoms

Waar ben je op vakantie geweest?
As I don’t have many holidays this year nothing was planned until mid-octobre… but once the volcano erupted again in Iceland mid-July, a friend and I spontaneously booked tickets to trying see it. Hence, I got to spend 4 days in Iceland! 

Hoe ziet jouw vakantie er ongeveer uit? (wat doe je?)
My holidays are generally packed an active, mostly revolving around photogpraphy, hiking or doing excursions to visit. Early starts and late evenings, maximum amount of time outdoors. That’s how I mentally relax. The only real breaks are for eating at good restaurants whenever possible.

Wat is je mooiste foto?
I actually haven’t really started to really dig and cull the photos from Iceland due to time constraints. But I suspect it’s either a minimal photo of the lava or a super big panorama.

Ronald Rozema

Waar ben je op vakantie geweest?
Italie, Umbrië

Hoe ziet jouw vakantie er ongeveer uit? (wat doe je?)
Onze vakanties zijn vaak een mix van actief en relaxen. We houden er van om dingen te gaan doen maar even helemaal niks hoort er ook bij. Actief in de zin van lange wandelingen, een stad bezoeken of naar een museum. Het is voor mij een straf om een hele dag op het strand te liggen, en mijn vrouw denkt daar het zelfde van. In Italië zijn we naar Rome geweest en zijn we naar meer pittoreske stadjes wezen kijken. Mooie wandelingen gemaakt en hier en daar wat foto’s gemaakt uiteraard. Ik heb bij elk bezoek aan een stad of dorp de mooie steegjes gefotografeerd, een soort van projectje. 

Wat is je mooiste foto?
Ik heb een heleboel steegjes vastgelegd. Ik heb er 2 bijgesloten. Erg leuk om te doen en even wat anders dan landschapsfotografie.

Ronald Rozema - Italie

Thom Brouwer

Waar ben je op vakantie geweest?
Ik ben met mijn gezin op vakantie geweest naar het prachtige Italië, in de buurt van het Gardameer.

Hoe ziet jouw vakantie er ongeveer uit? (wat doe je?)
Onze vakantie stond in teken van ontspanning, goed Italiaans eten en drinken en onszelf (en vooral de kinderen) vermaken in de buitenlucht. Hoewel de camera áltijd mee op reis gaat, heb ik van te voren niets op de planning gezet wat fotografie betreft (ook weleens een keer lekker natuurlijk!). Bij de uitstapjes naar Verona en Venetië heb ik de camera meegenomen om de steden vast te kunnen leggen vanuit ons perspectief. Een heerlijke bezigheid die prima tussendoor kan en toch ook weer anders is dan de landschapsfotografie waar ik me normaal vooral mee bezig houdt. 

Wat is je mooiste foto?
Mijn favoriete foto van deze trips is een beeld vanuit Venetië, waar ik in een zijstraat een mevrouw in de schaduw enigszins zag stuntelen met een elleboogkruk (als fysiotherapeut blijven dit soort zaken toch mijn aandacht trekken 😅). Ik besloot even te wachten tot ze in het licht zou stappen, voordat ik af zou drukken. Het spel tussen schaduw en licht spreekt me aan in dit beeld, ik houd van dit soort sterke contrasten (kleine opzoek-tip als dit jou ook aan spreekt: Sean Tucker is wat mij betreft een ware meester in dit soort fotografie).

Foto Thom Brouwer

Karin de Bruin

Waar ben je op vakantie geweest?
Wij zijn dit jaar naar Noorwegen geweest. Een fantastisch mooi land dat ons enorm heeft verrast. Na elke bocht is het weer mooier, en er zijn nogal wat bochten …

Hoe ziet jouw vakantie er ongeveer uit? (wat doe je?)
Wij hebben met de camper rondgetrokken, we hadden van te voren wel een route gepland maar deze niet elke dag ingevuld. We wilden flexibel zijn om eventueel de route iets aan het weer aan te passen. En ook omdat we weten dat je onderweg altijd mensen treft die je vertellen dat je in de buurt een mooie route absoluut niet mag overslaan. 

We hebben de mooiste routes gehiked, hoe lastiger hoe beter. Al moet ik zeggen dat ik bij de uitzichten vaak een stapje naar achter deed. Een beetje last van hoogtevrees heb ik wel, heb ik gemerkt. Wij hadden ook onze fietsen mee, en daar hebben we volop gebruik gemaakt. 

Wat is je mooiste foto?
Het is lastig om een mooiste moment of locatie aan te wijzen maar met Bondhusvatnet denk ik dat ik aardig in de buurt kom. Een prachtig meer dat je bereikt na een pittige hike, je kunt na aankomst verder rond het meer wandelen. Onderweg zijn er volop watervallen en prachtige vergezichten. Omdat het op de middag dat wij er waren nogal winderig was, zijn we de volgende ochtend vroeg op de fiets (nog een keer dat stuk lopen trok ons minder) teruggegaan. Het was zoals gehoopt windstil en heel rustig. Wat een toffe plek zeg.

Ellen van den Doel

Waar ben je op vakantie geweest?
Eind 2019 heb ik via Digifoto Pro een reis naar Canada gewonnen. Nu eindelijk was het zover dat we konden gaan! 😃

Hoe ziet jouw vakantie er ongeveer uit? (wat doe je?)
De insteek was wel echt vakantie. We hebben de reis met een camper gedaan, van Vancouver via Whistler naar de Canadese Rockies en weer terug naar Vancouver via Revelstoke. Ik heb zeker veel gefotografeerd, maar vooral als het uit kwam. Niet specifiek er continu voor op pad geweest. Het voordeel van het tijdverschil is dat we vaak vroeg op waren en zo regelmatig in de ochtend het mooie licht mee konden pakken. Wij rijden graag mooie routes, dus dit was ideaal. 

Wat is je mooiste foto?
Dat is een lastige, er was zoveel moois onderweg. Het zien van beren was bijvoorbeeld erg bijzonder. Deze foto bij Morraine Lake is denk ik toch wel mijn favoriet. Niet alleen door de foto maar ook het genieten van dat uitzicht was fantastisch. 

Canada - Ellen van den Doel

Johan Weesie

Waar ben je op vakantie geweest?
Opaalkust

Hoe ziet jouw vakantie er ongeveer uit? (wat doe je?)
De eerste week vooral  klussen en achterstallig onderhoud en lekker er op uit aan de Ouddorpse kust! Op het moment van schrijven ben ik aan de Opaalkust. 

Wat is je mooiste foto?
Mijn mooiste foto moet ik nog gaan schieten omdat ik nu nog aan de Opaalkust ben zie een voorproefje met de telefoon!

Sander Grefte

Waar ben je op vakantie geweest?
Dit jaar ben ik voor 2 1/2 week op vakantie geweest naar Zweden en Noorwegen. 

Hoe ziet jouw vakantie er ongeveer uit? (wat doe je?)
De vakantie staat vooral in het teken van de familie. Samen al wandelend (en rijdend) de ruige landschappen ontdekken. Daarna komt ontspanning met spelletjes en zwemmen. Dus de landschapsfotograaf komt alleen naar boven als het kan en dan vooral als reactie op sfeer, vormen en licht.

Wat is je mooiste foto?
Ik heb meerdere foto’s, maar als ik dan er eentje uit moeten kiezen is het de enige ochtend waarbij ik bewust een zonsopkomst ben gaan fotograferen. Boven op de berg, boven de wolken op zoek naar details en interactie tussen de wolken en de bomen. Met de 70-200 + 2x teleconverter en de Kase 10 stop circulaire filter kon ik deze foto maken. 

Zweden - Sander Grefte

Saskia van Kuijen

Waar ben je op vakantie geweest?
Wij zijn dit jaar voor het 4e jaar op rij met het gezin op vakantie geweest naar Zuid-Limburg.

Hoe ziet jouw vakantie er ongeveer uit? (wat doe je?)
De kinderen vermaken zich er goed en het landschap leent zich prima voor mooie fietstochten en wandelingen.

Dit jaar heb ik wat minder de fiets gepakt en ben ik wat vaker gaan lopen waardoor je de omgeving eigenlijk weer op een heel andere manier bekijkt en ervaart.

Daarnaast heb ik geregeld de auto gepakt om langs favoriete fotolocaties in België, Duitsland en Nederland te rijden.

Wat is je mooiste foto?
Er is zoveel moois te zien!

Limburg - Saskia van Kuijen
Limburg - Saskia van Kuijen
Limburg - Saskia van Kuijen

Ben jij al op vakantie geweest? Waar ben je heen geweest?  En mocht de camera ook mee? We zijn benieuwd naar jullie belevenissen in de reacties. 

2 gedachten over “Team Dutch Photo Academy op vakantie”

  1. Erg leuk om te lezen.
    Ronald heeft mij op een idee gebracht, wie weet vind ik leuke verlaten huisjes in mooie landschappen ofzo
    Wij gaan voor het eerst met een cruise naar Noorwegen, IJsland (waar ik met Ellen een weekend ben geweest) dan naar Shetland, Edinburgh en terug naar Amsterdam, na de 3 workshops bij jullie kijk ik uit naar alle locaties die we aandoen. Tot ziens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Ontvang 10% korting op een online cursus!